21. yüzyılın en tehlikeli paraziti olarak görülüyor: Sürekli gözümüzün önünde!

Akıllı Telefon Bağımlılığı ve Dijital Refah

Akıllı telefonlar, ilk olarak iletişim, navigasyon ve bilgi erişimi konularında bizi güçlendiren araçlar olarak hayatlarımıza girdi. Ancak Avustralya Ulusal Üniversitesi’nden Rachel L. Brown ve New South Wales Üniversitesi’nden Rob Brooks’un Australasian Journal of Philosophy’de yayımlanan makalesine göre, bu ilişki giderek tek taraflı ve “parazitik” bir hal almış durumda.

Birçok bilimsel çalışma, aşırı telefon kullanımının uyku düzensizlikleri, artan kaygı ve ruh hali değişimleri ile ilişkili olduğunu ortaya koyuyor.

Sürekli bildirimlerle karşı karşıya kalmak, gerçek hayattaki ilişkilerimizi zayıflatırken, nihayetinde genel yaşam memnuniyetimizi de azaltıyor.

Bazı ülkeler, bu konuda adım attı. Örneğin Avustralya, zihinsel sağlık risklerini azaltmak amacıyla 16 yaş altı bireylere belirli sosyal medya platformlarının erişimini kısıtladı. Bu tür önlemler, dijital refahı korumak için giderek daha yaygın hale geliyor.

Related Posts

Xiaomi’den “mini” devrim: Watch S4 41mm inceliğiyle mest etti

Xiaomi, ilk küçük boyutlu akıllı saati Watch S4 41mm’yi tanıttı. Fiyatı 299 dolar seviyesinden başlayan bu model, 41mm inceliğinde kasası, 9.5mm’lik ince yapısı ve sadece 32 gram ağırlığıyla bilekte adeta yok hissi veriyor. Özellikle ince bilekli …

Gedizli kick boksçulardan İzmir Türkiye şampiyonası öncesi büyük başarı

Kütahya’nın Gediz ilçesi, kick boks sporunda elde ettiği başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Siri ne zaman yapay zeka özelliklerine kavuşacak?

Apple’ın geçen hafta düzenlediği etkinlikte Siri için yapay zeka özelliklerinden bahsedilmedi. Bunu bekleyen kullanıcılar ise ne zaman Siri’nin yapay zeka özelliklerine kavuşacağını merak ediyor.

Balkanlar’da 2 milyonluk nüfusa sahip ülke, dünyayı değiştirebilecek bir sisteme sahip!

Slovenya’da araştırmacılar, geleneksel klimalarda kullanılan zararlı gazlara veda ettirecek elastokalorik soğutma sistemiyle iklimlendirme devrimini başlatıyor.

Bayburtlu öğrencilerden görme engelliler için yapay zeka destekli robot köpek

Bayburt’ta görme engellilerin günlük hayatta yaşadığı zorlukları azaltmak isteyen lise öğrencileri, “Görevbot” adını verdikleri yapay zeka destekli robot köpek yaptı.

ChatGPT için bilmeniz gereken 5 komut

İşte ChatGPT’yi profesyonel seviyede kullanmak için bilmeniz gereken 5 komut…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir