Bilinçsizce yapılan spor aktiviteleri kalp krizi riskini artırıyor

Gençlerde Kalp Krizi Riski ve Sporun Rolü

Uzman Dr. Günay, kalp krizine neden olan faktörler arasında genetik yatkınlık, kötü beslenme, hareketsizlik ve sigara kullanımının önemli olduğunu belirtiyor. Ayrıca hazırlıksız spor yapmanın da kalp damarlarındaki plakların yırtılmasına ve kalp krizine zemin hazırlayabileceğini ekliyor.

Dr. Günay, son bir yıl içinde üç gence tanık olduklarını belirtiyor ve bu genç hastaların halı saha maçları sonrasında kalp krizi geçirdiğini ifade ediyor. Bunlardan birinin sadece 19 yaşında olduğuna dikkat çekerek, “Geçen günlerde bir hastamız gelmişti 19 yaşında. Kendisinde bir göğüs ağrısı oluyor ama öyküyü derinleştirdiğimizde kendisinin bir gün önce halı saha maçı yaptığını tespit ediyoruz” diyor.

Dr. Günay, sporun sağlık için önemli olduğunu vurgularken, bilinçsizce yapıldığında ciddi riskler oluşturabileceğine dikkat çekiyor. Özellikle halı saha gibi yoğun tempolu egzersizlerin altta yatan kalp rahatsızlığı, hipertansiyon, kolesterol yüksekliği veya aile öyküsü olan bireylerde ani kalp krizine yol açabileceğini aktarıyor.

Uzman Dr. Günay, sağlıklı yaşam için düzenli egzersiz, dengeli beslenme, sigaradan uzak durma ve hareketsiz yaşam tarzından kaçınılmasını öneriyor. Ayrıca kalp hastalıklarının sadece yaşlılara özgü olmadığını, gençlerde de görülebileceğini belirtiyor ve gençlere sporu bilinçli bir şekilde yapmaları çağrısında bulunuyor.

Related Posts

Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Alış: Klima hastalığında tedavinin gecikmesi ölümcül olabilir

Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Alış: Klima hastalığında tedavinin gecikmesi ölümcül olabilir

Memura Refah Payı Elzem Hale Geldi

Memura Refah Payı elzem açıklaması. Hekimsen tarafından yapılan açıklamada, enflasyon farkının zam olarak kabul edilemeyeceği ifade edildi.

Muayenehane Hekimleri Hakkında Önemli Duyuru

Muayenehane hekimlerine önemli duyuru! Türk Tabipler Birliği, muayenehanesi olan hekimlere getirilen özel hastane kısıtlamasının hukuki olmadığını savundu. 

Her gün bir elma yemek sağlığımız için gerçekten faydalı mı?

“Her gün bir elma doktoru uzak tutar” sözü ne kadar doğru? Elmalar; lif, polifenol ve antioksidan bakımından zengin yapısıyla kalp hastalığından diyabete kadar birçok rahatsızlığa karşı koruma sağlayabiliyor. Ancak tek başına elma yemek, sizi doktordan ya da ilaçlardan tamamen uzak tutmaya yetmiyor.

Klorlu havuzlar diş minesini sessizce eritiyor!

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, “Yaz mevsimiyle birlikte yüzme havuzları dolup taşarken, diş sağlığını tehdit eden büyük bir tehlike göz ardı ediliyor. Klorlu havuzlarda kontrolsüz pH seviyeleri, özellikle genç yüzücülerde diş minesinin çözünmesine, hassasiyet artışına ve çürük oluşumuna neden oluyor” dedi.

Uzman uyardı: ‘Merdiven altı’ zayıflama iğneleri tehlike saçıyor

Diyabetle mücadele ve diyete dirençli obezite tedavisinde kullanılmak üzere reçete edilmesi gereken ve halk arasında zayıflama iğnesi olarak bilinen diyabet iğnelerinin kontrolsüz kullanımı tehlike saçıyor. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Gönen, soğuk zincirde muhafaza gerektiren bu iğnelerin merdiven altı satışının ABD’de yüzde 60’lara ulaştığını, ülkemizde de kontrolsüz bir şekilde kullanımının son dönemde büyük oranda arttığını kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir