Antalya’da damacanadan bir bardak su, 1 lira 30 kuruşa doluyor

Damacana Sularında Fiyatlar Yükselişte!

Son dönemdeki enflasyondan damacana su da nasibini aldı. Fiyatlar artmaya devam ediyor.

Damacana su fiyatlarındaki son artışlarla, bir bardak suyun maliyeti 1 lira 30 kuruşa kadar yükseldi.

Boş damacana depozito fiyatının ise 200 liraya kadar çıktığını belirtildi.

Antalya Tüp ve Su Dağıtıcıları Derneği (ANTSUDER) Yöneticisi Halil Mert, damacana su fiyatlarındaki inanılmaz artışları göstermek için bir bardak suyun fiyatını hesapladı.

Zamlar Ardı Ardına Geldi

Yılın ilk 4 ayında 3 kez zam yapılan damacana suyunun fiyatı bazı markalarda 150 liraya kadar yükseldi.

Bir Bardak Su 1 Lira 30 Kuruş

Son zam ile birlikte, damacanadan doldurulan bir bardak suyun maliyeti 1 lira 30 kuruşa kadar çıktı.

Depozito Fiyatı 200 Lira

Yurt dışından ithal edilen hammadde ile üretilen plastik damacanaların depozito fiyatı 200 liraya kadar artarken, ilk defa damacana su alanların cebinden ortalama 350 lira çıkıyor.

“Fiyatlar Markalara Göre Değişiyor”

ANTSUDER Yöneticisi Halil Mert, damacana su fiyatlarına yakın zamanda artış yapıldığını belirterek, “Şu anda damacana suyunun fiyatı ortalama 100 ila 145 lira arasında değişkenlik gösteriyor. İlk sipariş verenlerin depozito bedeli 150-200 lira arasında değişiyor. Lojistik maliyetler nedeniyle su markaları arasında fiyat farklılıkları olabiliyor” dedi.

“Maliyetler Yükseldi”

Mert, 19 litrelik damacanadan 95 bardak su elde edildiğini belirtirken, “Şu anda damacanadan doldurulan bir bardak su yaklaşık 1 lira 30 kuruşa mal oluyor. Diğer alternatiflere kıyasla daha ekonomiktir. Son zamla birlikte maliyetler arttı, ancak artışın sebebi bayilerimiz değil. Damacanalar fabrikalarda dezenfekte edildikten sonra 70 doluma kadar kullanılabiliyor. Maliyetler yükseldiği için vatandaşlarımızın damacanaların geri dönüşümüne önem vermesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)

Related Posts

Fed finansal istikrara yönelik en büyük riski açıkladı!

ABD Merkez Bankası finansal istikrara yönelik en büyük riski açıkladı. Finansal İstikrar Raporu’nda politika belirsizliklerine ve ABD’nin borcuna da dikkat çekildi.

Konya’da don felaketi: Kiraz ve meyve bahçeleri büyük zarar gördü

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Konya Akşehir’de don nedeniyle meyve ağaçlarında yüzde 90’a varan zarar meydana geldiğini belirterek, üreticinin desteklenmesi çağrısında bulundu. Özellikle badem, ceviz, kayısı ve kiraz bahçeleri ağır hasar aldı.

Küresel piyasalar ABD’de açıklanacak büyüme ve istihdam verilerine odaklandı

Küresel piyasalar, ABD-Çin tarifelerine ilişkin iyimserlik ve yumuşayan söylemlerle geçen hafta pozitif seyrederken, gözler büyüme ve istihdam verilerinin açıklanacağı yeni haftaya çevrildi.

Ankara-Sivas YHT hattı 2 Yılda 1,6 milyon yolcu taşıdı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Sivas YHT Hattı’nın iki yılda 1 milyon 660 binden fazla yolcuya hizmet verdiğini, İstanbul-Sivas arasında başlatılan doğrudan seferlerde de 550 bini aşkın kişinin seyahat ettiğini açıkladı.

5 milyon TL’nin 1 aylık getirisi rekor kırdı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) son faiz artışı sonrası bankalar, mevduat faizlerinde rekabeti yeniden kızıştırdı. Özellikle yüklü birikimi olanlar için bankaların sunduğu yüksek faiz oranları dikkat çekerken, 5 milyon TL’nin 1 aylık vade sonunda sağlayacağı kazanç adeta uçuşa geçti.

Şiddetli İstanbul depremi sonrası gözler konut sigortalarında! Deprem fiyatları yükseltti mi?

İstanbul’da yaşanan 6.2’lik büyük depremin ardından zorunlu deprem sigortası ve özel konut sigortalarının önemi bir kez daha gün yüzüne çıktı. Türkiye genelinde ise 20 milyon konutun sadece 11.2 milyonu zorunlu deprem sigortalı. Peki son yaşananların ardından fiyatlar ve talepte bir artış oldu mu? İstanbul’da zorunlu deprem sigortası ve konut sigortası yaptırmak isteyen bir kişi ortalama ne kadar ödüyor? İşte detaylar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir