Dolar 3 yılın en düşük seviyesinde: Dünyada çakıldı Türkiye’de yaprak kımıldamadı!

Dolar Son 3 Yılın En Düşük Seviyelerinde

Dolar, global piyasalarda diğer önemli para birimlerine karşı zayıflarken, Türk Lirası karşısında ise istikrarını korudu. Dolar/TL paritesi 38-38,20 aralığında işlem görmeye devam ediyor.

Trump ve Powell Gerilimi Doları Etkiledi

Beyaz Saray Ekonomi Danışmanı Kevin Hassett, ABD Başkanı Donald Trump’ın Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ı görevden alıp alamayacağını araştırmaya devam ettiğini açıkladı. Trump’ın Powell’ı görevden almak isteği doların değer kaybetmesine neden oldu. Dolar, İsviçre Frangı karşısında son 10 yılın en düşük seviyesine gerilerken, Euro da 1,1533 dolara yükselerek son üç yılın zirvesine çıktı.

Dolar Endeksi Dip Seviyelerinde

ABD’deki ticaret politikaları ve belirsizlikler yatırımcı güvenini sarsarak doların diğer para birimleri karşısında zayıflamasına sebep oldu. Dolar endeksi (DXY) yüzde 0,7 düşerek 98,267 seviyesine geriledi.

Tüm dünyada diğer döviz birimlerine karşı gerileyen dolar, Türk Lirası karşısında ise değerini koruyor. Ancak, dolar/TL paritesi hala Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın müdahale ettiği seviyelerde seyrediyor.

19 Mart’ta Zirveyi Görmüştü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasıyla sonuçlanan olaylar sonucunda Dolar/TL paritesi 41,4 seviyesine yükselerek yeni zirvesini gördü. Bu ani yükseliş piyasaları etkilemişti.

TCMB’nin Müdahale Çabaları

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, döviz kurlarını dengelemek için büyük miktarlarda döviz satmak zorunda kaldı. Ayrıca, piyasalardaki dalgalanmalara karşı önlem almak amacıyla takvim dışı bir toplantı düzenlendi. Faiz oranları yükseltilirken, 45 milyar doların üzerinde döviz satışı gerçekleştirildi.

Yeni Faiz Kararı ve Etkileri

17 Nisan’da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faizleri yükselterek AKP’nin iktidara gelmeden önceki faiz oranlarına dönmeyi tercih etti. Ancak, tüm bu müdahalelere rağmen Dolar/TL paritesi global piyasalardaki durumuna rağmen 38-38,20 aralığında seyrini sürdürüyor.

Related Posts

Fed finansal istikrara yönelik en büyük riski açıkladı!

ABD Merkez Bankası finansal istikrara yönelik en büyük riski açıkladı. Finansal İstikrar Raporu’nda politika belirsizliklerine ve ABD’nin borcuna da dikkat çekildi.

Konya’da don felaketi: Kiraz ve meyve bahçeleri büyük zarar gördü

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Konya Akşehir’de don nedeniyle meyve ağaçlarında yüzde 90’a varan zarar meydana geldiğini belirterek, üreticinin desteklenmesi çağrısında bulundu. Özellikle badem, ceviz, kayısı ve kiraz bahçeleri ağır hasar aldı.

Küresel piyasalar ABD’de açıklanacak büyüme ve istihdam verilerine odaklandı

Küresel piyasalar, ABD-Çin tarifelerine ilişkin iyimserlik ve yumuşayan söylemlerle geçen hafta pozitif seyrederken, gözler büyüme ve istihdam verilerinin açıklanacağı yeni haftaya çevrildi.

Ankara-Sivas YHT hattı 2 Yılda 1,6 milyon yolcu taşıdı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Sivas YHT Hattı’nın iki yılda 1 milyon 660 binden fazla yolcuya hizmet verdiğini, İstanbul-Sivas arasında başlatılan doğrudan seferlerde de 550 bini aşkın kişinin seyahat ettiğini açıkladı.

5 milyon TL’nin 1 aylık getirisi rekor kırdı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) son faiz artışı sonrası bankalar, mevduat faizlerinde rekabeti yeniden kızıştırdı. Özellikle yüklü birikimi olanlar için bankaların sunduğu yüksek faiz oranları dikkat çekerken, 5 milyon TL’nin 1 aylık vade sonunda sağlayacağı kazanç adeta uçuşa geçti.

Şiddetli İstanbul depremi sonrası gözler konut sigortalarında! Deprem fiyatları yükseltti mi?

İstanbul’da yaşanan 6.2’lik büyük depremin ardından zorunlu deprem sigortası ve özel konut sigortalarının önemi bir kez daha gün yüzüne çıktı. Türkiye genelinde ise 20 milyon konutun sadece 11.2 milyonu zorunlu deprem sigortalı. Peki son yaşananların ardından fiyatlar ve talepte bir artış oldu mu? İstanbul’da zorunlu deprem sigortası ve konut sigortası yaptırmak isteyen bir kişi ortalama ne kadar ödüyor? İşte detaylar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir