Geleceğin parlayan meslekleri belli oldu

Türkiye İş Kurumu’nun 2024 Yılı İşgücü Piyasası Araştırması İşverenler için İlginç Veriler Ortaya Koydu

Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) yaptığı 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması, işverenlerin mevcut ve gelecekteki personel ihtiyaçları hakkında dikkat çeken bilgiler içeriyor. Binlerce işverene yöneltilen sorular, bugünün ve yarının meslek trendlerini netleştirdi.

TEKNOLOJİ TABANLI MESLEKLER ÖNE ÇIKIYOR

Araştırmaya göre, dijitalleşmenin etkisiyle teknoloji ve mühendislik odaklı meslekler ön plana çıkıyor. Yazılım mühendisi, yapay zekâ uzmanı, e-ticaret uzmanı, bilişimci ve yapay zekâ geliştiricisi gibi roller, gelecekte iş dünyasının en çok ihtiyaç duyacağı alanlar arasında yer alıyor. Bu mesleklerin dijital dönüşümle birlikte iş gücü piyasasında daha da belirleyici hale gelmesi bekleniyor.

TEKNOLOJİYLE BERABER ÇEŞİTLİ ALANLARA DA TALEP ARTIYOR

Gelecekte popüler olacak meslekler sadece teknolojiyle sınırlı değil. Dil ve konuşma terapisti, CNC operatörü, iş makinesi operatörü ve gıda mühendisi gibi alanlar da dikkat çekiyor. Ayrıca mobilya ustası, vinç operatörü, lojistik çalışanı, kaynakçı, aşçı, kalıpçı ve hemşire gibi pek çok meslek de gelecekte iş gücü piyasasında önemli bir yer edinecek.

EN ÇOK İSTİHDAM ARTIŞI BEKLENEN MESLEKLERDE DEĞİŞİKLİKLER YAŞANIYOR

İstihdam artışı beklenen alanlarda dikkat çekici değişiklikler mevcut. Önceki yıllarda önde gelmeyen temizlik görevlisi bu yıl ikinci sıraya yükselirken, listenin başında silahsız özel güvenlik görevlisi yer alıyor. Garson ve inşaat işçisi gibi pozisyonlar da öne çıkmaya devam ederken, tekstil sektöründeki daralma ve satış danışmanlarının sıralamada gerilemesi dikkat çekiyor.

Related Posts

Şiddetli İstanbul depremi sonrası gözler konut sigortalarında! Deprem fiyatları yükseltti mi?

İstanbul’da yaşanan 6.2’lik büyük depremin ardından zorunlu deprem sigortası ve özel konut sigortalarının önemi bir kez daha gün yüzüne çıktı. Türkiye genelinde ise 20 milyon konutun sadece 11.2 milyonu zorunlu deprem sigortalı. Peki son yaşananların ardından fiyatlar ve talepte bir artış oldu mu? İstanbul’da zorunlu deprem sigortası ve konut sigortası yaptırmak isteyen bir kişi ortalama ne kadar ödüyor? İşte detaylar…

‘TÜGİAD Çin’de işi kolaylaştıracak’

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) yurt dışındaki ilk şubesini Pekin’de açtı. Türk iş insanlarına Çin pazarına girişte destek verecek TÜGİAD China Center’in açılışına G20 ülkelerinin önde gelen gençlik örgütlerinin başkan ve yöneticileri de katılarak destek verdi.

Bakan Yumaklı, Mardin’de Tuz Çalısı Üretim Tesisi’nde incelemelerde bulundu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Mardin’de, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Tuz Çalısı Üretim Tesisi’ni inceledi.

Beymen’in kurucusu duayen iş insanı Osman Boyner vefat etti

Boyner Holding ve TÜSİAD’ın kurucularından Türk Tekstil ve moda dünyasının duayen ismi Osman Boyner, 99 yaşında hayatını kaybetti.

İstanbul’daki depremler sonrası fırsatçılar ortaya çıktı: Konut ve bilet fiyatları uçtu!

İstanbul’daki depremler sonrası, yurttaşlar güvenlik kaygılarıyla yeni evler arayışına girerken fırsatçılar fiyatları artırarak durumu kendi lehlerine çevirmeye çalıştı. Tüketiciler Derneği (TÜDER) Başkanı Levent Küçük, yurttaşları bu konuda dikkatli olmaları yönünde uyararak, fırsatçılara karşı denetim çağrısında bulundu.

Merkez Bankası’nın rezervleri aralıksız 5 haftadır geriliyor

TCMB’nin son verilerine göre, net uluslararası rezervler 243 milyon dolar azalarak 38,6 milyar dolara düştü. Döviz varlıklarında düşüş yaşanırken, altın rezervleri artış gösterdi. Döviz yükümlülükleri ise artmaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir