Iğdır’da Kuruyemiş Fiyatları Don Olaylarıyla Yükseldi

Kuruyemiş Fiyatları Don Olaylarından Etkilendi

Haber: Serdar ÜNSAL

(IĞDIR) – Iğdır‘da kuruyemiş satan esnaf, soğuk hava dalgalarının kuruyemiş fiyatlarını artırdığını belirtti. Toptancıların mal satmaması ve yüksek fiyatlar konusunda endişelerini dile getiren esnaflar, vatandaşların da bu durumdan etkileneceğini vurguladı. Bu yıl fındık ve kayısının yüksek fiyatlardan satılacağını ifade eden esnaf, durumu şu şekilde açıkladı:

Iğdır’da kuruyemişçilik yapan bir vatandaş, son günlerde yaşanan soğuk havaların özellikle fındık ve kayısı üretimini olumsuz etkilediğini belirterek, fiyatların ciddi şekilde arttığını söyledi.

Iğdırlı esnafın açıklamaları şu şekilde: “Don olayı sonrasında kuruyemiş fiyatlarımızda büyük bir artış yaşandı. Özellikle fındık ve kuru kayısının fiyatları yükseldi. Kuru kayısı toptancılarda 800 TL’ye kadar çıktı. Fındık fiyatları da arttı ve soğuktan dolayı bu sezon fındık üretiminde ciddi düşüşler yaşandı. Fındık fiyatları yükselmeye devam ediyor. Malatya’daki olumsuz hava koşullarından dolayı kayısı üretiminde de benzer bir durum söz konusu.

Toptancılar mal satmamaları ve yüksek fiyatlar nedeniyle biz esnafların zor durumda kalmasına sebep oluyor. Fındık ve kayısı gibi ürünlerin yüksek fiyatlardan satılacak olması vatandaşlarımızı da etkileyecek. Şu anda 450 TL’ye sattığımız kayısıyı 800 TL’ye alamıyoruz. Fındık da durum bundan farksız. 600 TL’ye sattığımız kaliteli fındık şu anda 750-800 TL civarında satılıyor. Bu duruma bir çözüm bulunması gerekiyor, çünkü bazı toptancılar fırsatçılık yapıyor. Fiyatlar şu anda çok yüksek olduğu için satış yapılmıyor. Bu durum yeni olduğundan dolayı vatandaşlar henüz tam olarak farkında değil. Fiyatlar oturmadığı için yüksek görünüyor ve vatandaşlar bilgisizlikle suçlama yöneltiyor. Oysa bu durumun sebebi toptancılardır.”

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: ANKA / Yerel

Related Posts

Fed finansal istikrara yönelik en büyük riski açıkladı!

ABD Merkez Bankası finansal istikrara yönelik en büyük riski açıkladı. Finansal İstikrar Raporu’nda politika belirsizliklerine ve ABD’nin borcuna da dikkat çekildi.

Konya’da don felaketi: Kiraz ve meyve bahçeleri büyük zarar gördü

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Konya Akşehir’de don nedeniyle meyve ağaçlarında yüzde 90’a varan zarar meydana geldiğini belirterek, üreticinin desteklenmesi çağrısında bulundu. Özellikle badem, ceviz, kayısı ve kiraz bahçeleri ağır hasar aldı.

Küresel piyasalar ABD’de açıklanacak büyüme ve istihdam verilerine odaklandı

Küresel piyasalar, ABD-Çin tarifelerine ilişkin iyimserlik ve yumuşayan söylemlerle geçen hafta pozitif seyrederken, gözler büyüme ve istihdam verilerinin açıklanacağı yeni haftaya çevrildi.

Ankara-Sivas YHT hattı 2 Yılda 1,6 milyon yolcu taşıdı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Sivas YHT Hattı’nın iki yılda 1 milyon 660 binden fazla yolcuya hizmet verdiğini, İstanbul-Sivas arasında başlatılan doğrudan seferlerde de 550 bini aşkın kişinin seyahat ettiğini açıkladı.

5 milyon TL’nin 1 aylık getirisi rekor kırdı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) son faiz artışı sonrası bankalar, mevduat faizlerinde rekabeti yeniden kızıştırdı. Özellikle yüklü birikimi olanlar için bankaların sunduğu yüksek faiz oranları dikkat çekerken, 5 milyon TL’nin 1 aylık vade sonunda sağlayacağı kazanç adeta uçuşa geçti.

Şiddetli İstanbul depremi sonrası gözler konut sigortalarında! Deprem fiyatları yükseltti mi?

İstanbul’da yaşanan 6.2’lik büyük depremin ardından zorunlu deprem sigortası ve özel konut sigortalarının önemi bir kez daha gün yüzüne çıktı. Türkiye genelinde ise 20 milyon konutun sadece 11.2 milyonu zorunlu deprem sigortalı. Peki son yaşananların ardından fiyatlar ve talepte bir artış oldu mu? İstanbul’da zorunlu deprem sigortası ve konut sigortası yaptırmak isteyen bir kişi ortalama ne kadar ödüyor? İşte detaylar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir