İstanbul’da caz zamanı

Türkiye‘nin en köklü festivallerinden İstanbul Caz Festivali, bu akşam Yeniköy’deki Avusturya Konsolosluğu Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi’nde gerçekleştirilecek açılış gecesiyle başlıyor. 19 Temmuz’a kadar devam edecek olan festival, ilk hafta sonunda ve önümüzdeki hafta merkezini Parkorman’a taşıyor. Yarın, 9 ve 12 Temmuz günlerine yayılacak olan Parkorman konserleri, cazseverlere “festival içinde festival” keyfi yaşatacak. Üç gün boyunca, The Lumineers, Morcheeba, Kovacs, Alfa Mist, Riff Cohen, Okay Temiz, Adamlar, Mammal Hands, Mert Demir, Ekin Beril ve Takeshi’s Cashew gibi pek çok isim sahnede olacak.

YILDIZLAR GEÇİDİ

Festivalin ilk Parkorman buluşmasında Kovacs, Riff Cohen & Okay Temiz “The Ritual”, Takeshi’s Cashew ve Mert Demir’den oluşan yıldız bir kadro festival izleyicisini karşılıyor. Başlı başına bir festival gibi geçecek konser yarın saat 17.00’de başlayacak. Vurmalı çalgılardaki progresif vizyonuyla dünya çapında öncü kabul edilen Okay Temiz, özel bir prömiyerde İsrailli popüler söz yazarı ve besteci Riff Cohen ile sahneyi paylaşacak. Riff Cohen & Okay Temiz “The Ritual” projesinin ilk kez dinleyici karşısına çıkacağı bu konserden önce de son dönemde özellikle Mabel Matiz’le işbirliği yaptığı “Antidepresan” şarkısıyla kendinden bahsettiren yetenekli söz yazarı ve besteci Mert Demir’in olacak. Günün ilk konserinde de Anadolu funk, Krautrock, Afrobeat türlerinden etkilenen progresif jam topluluğu Takeshi’s Cashew sahnede olacak. Parkorman’ın ilk gecesini ise İstanbullu müzikseverlerin de yakından bildiği Sharon Kovacs kapatacak.

RENKLİ BİR GECE

Cazın yeni nesil virtüözleri ile türler arası alternatif sesleri bir araya getirecek olan 9 Temmuz’daki ikinci Parkorman buluşmasında Morcheeba, Alfa Mist, Mammal Hands ve Ekin Beril sahne alacak. Gecede önce multi-enstrümentalist Ekin Beril ve İngiltere’den elektronik, çağdaş, klasik, folk ve cazdan beslenen Mammal Hands izleyiciyi karşılayacak. Ardından trip-hop ve rock’a göz kırpan altyapıları Skye Edwards’ın R&B temelli derin vokalleriyle perçinleyen Morcheeba ile hip-hop’tan aldığı ilhamı merkezinde tutarak cazın farklı alt türleri arasında rahatlıkla gezinen Alfa Mist sahnede olacak.

Festival izleyicisi, 12 Temmuz akşamı müzik kulüplerinde başladıkları folk serüvenini tüm dünyaya aktarmayı başarabilen The Lumineers’i ve Türkiye’nin en gözde yeni nesil topluluklarından Adamlar’ı izleyecek. Konserde The Lumineers öncesinde izleyeceğimiz grup ise rock müziğin enerjisi ile ironi dolu sözlerini başarıyla harmanlayan, İstanbullu ekip Adamlar olacak.

PARKLARDA MÜZİK

Festivalin tüm müzikseverlere ücretsiz sunduğu Parklarda Caz konserleri müziği yine parklarda İstanbullularla buluşturmaya devam edecek. 9 Temmuz’da 17.30’da Beylikdüzü Yaşam Vadisi’nde, 10 Temmuz’da 18.30’da Küçükçekmece Göl Kenarı Amfi Tiyatrosu’nda düzenlenecek Parklarda Caz konserleri, 16 Temmuz’da saat 17.15’te Şişli Habitat Parkı’nda devam edecek. Takeshi’s Cashew ve Swing’it’in yer alacağı konserlerde müzikseverler, sahnede bu yılın Genç Caz+ finalistleriyle de tanışacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir