Perplexity CEO’su “6 ay içinde yok olacak” meslekleri açıkladı

Perplexity CEO’su: Yapay Zeka İş Dünyasını Devralabilir

Son dönemde dikkat çeken yapay zeka girişimlerinden Perplexity’nin CEO’su Aravind Srinivas, The Verge’ün Decoder podcast’ine verdiği röportajda şirketin yeni nesil yapay zeka destekli tarayıcısı Comet’in sıradan işleri bile devralabilecek düzeyde olduğunu belirtti.

Srinivas, “İK uzmanlarının bir haftada yapabildiği işleri artık Comet sadece bir komutla gerçekleştirebiliyor” diyerek Comet’in işleyişini ve otomasyonun gelecekteki rolünü vurguladı.

Hedefte İK Uzmanları ve Asistanlar

Perplexity’nin geliştirdiği Comet, gerçek bir yapay zeka ajanı olmayı hedefliyor ve web tarayıcısını aşarak karmaşık görevleri insan müdahalesine gerek duymadan tamamlayabiliyor. Srinivas, ofis çalışanlarının en çok kullandığı web tarayıcısının bu dönüşüm sürecinde ilk etkilenecek alan olduğunu belirtiyor. İşe alım uzmanları ve yöneticilere asistanlık yapan profesyoneller ise ilk etkilenecek meslek grupları arasında.

Srinivas’a göre, Comet örneğin Stanford mezunu ve daha önce Anthropic’te çalışmış mühendisleri bulup onları LinkedIn ile birlikte Google Sheets dosyasına aktarabiliyor, sonrasında ise kişiye özel tanıtım e-postaları yazarak hepsine aynı anda ulaşabiliyor. Benzer şekilde, Comet yöneticilerin takvim yönetimini üstlenebiliyor, Gmail ve Google Calendar gibi uygulamalarla etkileşime geçerek toplantıları ayarlayabiliyor ve hatta toplantı öncesi kısa özetler sunabiliyor.

Yeni Bir Otomasyon Katmanı

Gizmodo’ya göre, Srinivas’ın hedefi sadece tarayıcıyı geliştirmek değil, aynı zamanda bu aracı dijital hayatın merkezine yerleştirmek. Comet’in bir zeka katmanına dönüşerek sürekli çalışan bir araç haline gelmesi üzerinde duruluyor.

Srinivas, “Tarayıcıyı bir işletim sistemi gibi sürekli arka planda çalışan bir araç haline getirmeyi amaçlıyoruz. Kullanıcılar Comet aracılığıyla çeşitli asistan işlerini başlatarak zamanlarını başka işlere ayırabilecekler” şeklinde açıklıyor.

Kitlelerin Geleceği: Kurtuluş mu, İşsizlik mi?

Srinivas, bu gelişmenin insanlara boş zaman kazandıracağını ve yeni aktivitelere yönlendireceğini düşünerek iyimser bir bakış açısı sunuyor. Ancak bu durum otomasyonun birçok mesleği ortadan kaldırabileceği gerçeğini de göz ardı etmemizi gerektiriyor. Bazıları yeni rollerde yükselebilirken, pek çok insan işsiz kalabilir.

Related Posts

Yapay zeka ile beraber geleceğimizi şekillendirmek için, 1940’lardaki bir tasarıma bakmamız gerekebilir…

Amerikalı mühendis Vannevar Bush’un 1945’te hayal ettiği ama hiçbir zaman gerçeğe dönüşmeyen “memex” adlı cihaz, bilgiyle ilişki kurma biçimimizi yeniden düşünmemiz gerektiğini hatırlatıyor.

GÖKÇE rekor kırdı! AKINCI SİHA’dan en uzun menzilli atış

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) tarafından geliştirilen GÖKÇE Yeni Nesil Güdüm Kiti’nin, AKINCI Silahlı İnsansız Hava …

Ünlü markadan şoke eden karar!Tüm cihazlarının satışını durdurdu

Çeşitli modelleriyle bir dönem birçok kişi tarafından beğeni ile kullanılan ünlü ve nostajik telefon markası Nokia’nın isim haklarına sahip olan HMD Global, stratejik bir hamle ile ABD pazarından tamamen çekilme kararı aldı. Şirket, artık Nokia …

‘Büyük çöküş’! Evrenin sonu için tarih verildi

Evren sonsuza kadar genişlemeye devam mı edecek, yoksa bir gün her şey sona mı erecek? Bilim insanları bu kadim soruya şaşırtıcı derecede net bir yanıt veriyor: Evren 33,3 milyar yıl sonra “Büyük Çöküş”le son bulacak.

Xiaomi’den “mini” devrim: Watch S4 41mm inceliğiyle mest etti

Xiaomi, ilk küçük boyutlu akıllı saati Watch S4 41mm’yi tanıttı. Fiyatı 299 dolar seviyesinden başlayan bu model, 41mm inceliğinde kasası, 9.5mm’lik ince yapısı ve sadece 32 gram ağırlığıyla bilekte adeta yok hissi veriyor. Özellikle ince bilekli …

Gedizli kick boksçulardan İzmir Türkiye şampiyonası öncesi büyük başarı

Kütahya’nın Gediz ilçesi, kick boks sporunda elde ettiği başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir