“Gök Sarayı” için yeni görev: Çinli taykonotlar çölden fırlatıldı

Çin’in Uzay İstasyonu Tiengong için sekizinci taykonot ekibi görev için yola çıktı.

Çin İnsanlı Uzay Programı Ajansı (CMSA) tarafından yapılan açıklamaya göre, taykonotlar Çın Dong, Çın Congrui ve Vang Cie’yi taşıyan Şıncou-20 uzay mekiği, Long March 2F roketiyle Gobi Çölü’ndeki Ciuçüen Uydu Merkezi’nden fırlatıldı.

Şıncou-19 mekiğiyle 30 Ekim 2024’te istasyona gönderilen ve 6 aydır görev yapan taykonot ekibi tarafından görev devralacaklar.

Seferin komutanı olan 46 yaşındaki Çın Dong, daha önce Tiengong-2 uzay laboratuvarında 33 gün ve Tiengong uzay istasyonunda 6 ay görev yapmıştı.

Çın Congrui ve Vang Cie ise ilk kez insanlı uzay görevine katılıyorlar.

Çın’ın pilotluk deneyimi, Vang’ın ise mühendislik geçmişi bulunmaktadır.

Related Posts

Ünlü markadan şoke eden karar!Tüm cihazlarının satışını durdurdu

Çeşitli modelleriyle bir dönem birçok kişi tarafından beğeni ile kullanılan ünlü ve nostajik telefon markası Nokia’nın isim haklarına sahip olan HMD Global, stratejik bir hamle ile ABD pazarından tamamen çekilme kararı aldı. Şirket, artık Nokia …

‘Büyük çöküş’! Evrenin sonu için tarih verildi

Evren sonsuza kadar genişlemeye devam mı edecek, yoksa bir gün her şey sona mı erecek? Bilim insanları bu kadim soruya şaşırtıcı derecede net bir yanıt veriyor: Evren 33,3 milyar yıl sonra “Büyük Çöküş”le son bulacak.

Xiaomi’den “mini” devrim: Watch S4 41mm inceliğiyle mest etti

Xiaomi, ilk küçük boyutlu akıllı saati Watch S4 41mm’yi tanıttı. Fiyatı 299 dolar seviyesinden başlayan bu model, 41mm inceliğinde kasası, 9.5mm’lik ince yapısı ve sadece 32 gram ağırlığıyla bilekte adeta yok hissi veriyor. Özellikle ince bilekli …

Gedizli kick boksçulardan İzmir Türkiye şampiyonası öncesi büyük başarı

Kütahya’nın Gediz ilçesi, kick boks sporunda elde ettiği başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Siri ne zaman yapay zeka özelliklerine kavuşacak?

Apple’ın geçen hafta düzenlediği etkinlikte Siri için yapay zeka özelliklerinden bahsedilmedi. Bunu bekleyen kullanıcılar ise ne zaman Siri’nin yapay zeka özelliklerine kavuşacağını merak ediyor.

21. yüzyılın en tehlikeli paraziti olarak görülüyor: Sürekli gözümüzün önünde!

Fiziksel parazitlerin yerini dijital “parazitler” aldı: Akıllı telefonlar, evrimsel biyologlar tarafından Australasian Journal of Philosophy’de yayımlanan çalışmada tıpkı bit ve pire gibi, bize hiçbir karşılık vermeden dikkatimizi ve zamanımızı sömüren araçlar olarak tanımlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir