Saç ekiminden etkili sonuç almak için “masaj yaptırın” önerisi

Dr. Gökay Bilgin: Saç Ekimi Sonrası Masajın Önemi

Dr. Gökay Bilgin, saç ekiminin, hastaların doğal ve kalıcı sonuçlar elde etmesini sağlayan önemli bir estetik operasyon olduğunu vurgulayarak, başarılı bir saç ekimi operasyonunun ardından iyileşme sürecinde düzenli bakımın önemli olduğunu belirtti. Bilgin’ın açıklamalarına göre, en iyi sonuçları almak için düzenli bakım uygulamaları büyük önem taşıyor. “Bu süreçte en etkili yöntemlerden biri de saç ekimi sonrası düzenli olarak yapılan masajdır” dedi.

Türkiye’nin saç ekimi konusunda dünya çapında en çok tercih edilen ülkelerden biri olduğunu belirten Dr. Bilgin, şunları aktardı: “Hastaların operasyon sonrası sürecini en iyi şekilde yönetebilmeleri için gelişmiş bakım protokolleri sunmaktayız. Düzenli masaj, saç ekimi sonrası kan dolaşımını artırarak yeni ekilen saç köklerinin daha sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olabilir.

Saç Ekimi Sonrası Masajın Faydaları

Dr. Bilgin’ın belirttiği gibi, “Saç ekimi sonrası, ekilen greftlerin sağlıklı bir şekilde tutunması için saç köklerinin yeterli oksijen ve besin alması gerekir. Düzenli yapılan hafif masajlar, saç derisine kan akışını artırarak ekim yapılan bölgenin beslenmesini destekler. Operasyon sonrasında baş bölgesinde hafif ödem oluşabilir. Ödemli bölgeye dikkatli bir şekilde düşük güç ile uygulanan masaj, dokular arasındaki sıvının daha hızlı dağılmasını sağlayarak şişliklerin azalmasına yardımcı olur.

Dr. Bilgin’ın açıklamalarına göre, masaj saç derisini uyararak yeni çıkan saçların daha güçlü ve sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Ayrıca, saç ekimi sonrası sürecin stresli olabileceğini belirten Bilgin, masajın fiziksel iyileşmenin yanı sıra zihinsel rahatlamaya da katkı sağlayarak sürecin daha konforlu geçmesine yardımcı olduğunu ekledi. Ancak masajın dikkatli ve nazik bir şekilde yapılması gerektiğini vurguladı. Yanlış tekniklerin saç köklerine zarar verebileceğini ve ekim sonuçlarını olumsuz etkileyebileceğini söyledi.

Hastaların dikkat etmesi gerekenleri de sıralayan Dr. Bilgin, şu önerilerde bulundu:

  • Masaj için en uygun zaman: Operasyondan sonraki ilk 10 gün boyunca masajdan kaçınılmalıdır. İlk iki hafta tamamlandıktan sonra doktor önerisiyle hafif masajlara başlanabilir.
  • Doğru basınç uygulamak: Masaj sırasında parmak uçları kullanılarak nazik dairesel hareketler yapılmalı, fazla baskı uygulanmamalıdır.
  • Önerilen bakım yağları ve losyonlar kullanmak: Doktorun önerdiği vitamin destekli bakım yağları veya özel losyonlar kullanılarak saç derisi beslenebilir.
  • Günde 5-10 dakika yeterlidir: Masajın aşırıya kaçmadan, düzenli olarak uygulanması en etkili sonucu sağlar. Bununla beraber, iyileşme sürecinden sonra bu zaman artırılabilir.

“Saç Ekimi Sonrası Bakım, En Az Operasyon Kadar Önemlidir”

Dr. Gökay Bilgin, “Saç ekimi yalnızca operasyon günüyle sınırlı bir süreç değildir. Asıl önemli olan, operasyon sonrası bakımın doğru uygulanmasıdır. Hastalarımızın saç ekimi sonrası düzenli masaj yaparak kan dolaşımını artırmaları, ekilen saç köklerinin sağlıklı bir şekilde büyümesine katkı sağlar.” (DHA)

Related Posts

Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Alış: Klima hastalığında tedavinin gecikmesi ölümcül olabilir

Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Alış: Klima hastalığında tedavinin gecikmesi ölümcül olabilir

Memura Refah Payı Elzem Hale Geldi

Memura Refah Payı elzem açıklaması. Hekimsen tarafından yapılan açıklamada, enflasyon farkının zam olarak kabul edilemeyeceği ifade edildi.

Muayenehane Hekimleri Hakkında Önemli Duyuru

Muayenehane hekimlerine önemli duyuru! Türk Tabipler Birliği, muayenehanesi olan hekimlere getirilen özel hastane kısıtlamasının hukuki olmadığını savundu. 

Her gün bir elma yemek sağlığımız için gerçekten faydalı mı?

“Her gün bir elma doktoru uzak tutar” sözü ne kadar doğru? Elmalar; lif, polifenol ve antioksidan bakımından zengin yapısıyla kalp hastalığından diyabete kadar birçok rahatsızlığa karşı koruma sağlayabiliyor. Ancak tek başına elma yemek, sizi doktordan ya da ilaçlardan tamamen uzak tutmaya yetmiyor.

Klorlu havuzlar diş minesini sessizce eritiyor!

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, “Yaz mevsimiyle birlikte yüzme havuzları dolup taşarken, diş sağlığını tehdit eden büyük bir tehlike göz ardı ediliyor. Klorlu havuzlarda kontrolsüz pH seviyeleri, özellikle genç yüzücülerde diş minesinin çözünmesine, hassasiyet artışına ve çürük oluşumuna neden oluyor” dedi.

Uzman uyardı: ‘Merdiven altı’ zayıflama iğneleri tehlike saçıyor

Diyabetle mücadele ve diyete dirençli obezite tedavisinde kullanılmak üzere reçete edilmesi gereken ve halk arasında zayıflama iğnesi olarak bilinen diyabet iğnelerinin kontrolsüz kullanımı tehlike saçıyor. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Gönen, soğuk zincirde muhafaza gerektiren bu iğnelerin merdiven altı satışının ABD’de yüzde 60’lara ulaştığını, ülkemizde de kontrolsüz bir şekilde kullanımının son dönemde büyük oranda arttığını kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir